The Matrix Urban Designers and Architects
Back to Portfolio

House Bosman 2018

The project comprises of an addition to a residential dwelling in Lorraine, Port Elizabeth. The owner of the property is an avid water sport enthusiast that requires space to store his diving and boating equipment.

A spacious outbuilding containing a wet room, music room, entertainment area with bathroom and a double garage is planned on the southern side of the erf, facing onto a lush garden, outside entertainment space and a pool. Large stacking doors allow all space contained within the outbuilding to open up onto the garden, creating a delicate inside/outside relationship. A decision was also made to construct a new contemporary boundary wall and arrival court yard to engage the north façade with street edge. This promotes a much stronger dialog between the public and private realm.

The project will start in early 2019.

Project Facts

Value:R1 300 000.00
Client:Mr. J. Bosman
Location:Lorraine, Port Elizabeth
Awards:
Date of Project:
Design Team:Jaco Potgieter