The Matrix Urban Designers and Architects
Back to Portfolio

House Ferrao 2018

The client’s brief was to do an extensive refurbishment to the existing town house unit and removing all existing finishes (varying types of tiles) particularly floors finishes and installed new vinyl flooring. The walls also were refurbished and applied new coats of paint with more colour to accentuate certain areas. The main issue, was not having an open area between the existing kitchen and main living spaces.  Hence we proposed to knock down the wall in between.  We amended the configuration of the existing staircase to accommodate a more comfortable Guest bathroom which sits now below the staircase. All existing kitchen/bedroom cupboards, sanitaryware, lighting, doors and windows were removed and replaced with new modern fittings. A new roof was introduced with the use of translucent sheeting to allow light over the patio at the same time providing shelter. The existing structure was comprised of gum pole structure previously.

Project Facts

Value:R520 000.00
Client:Mr. Ferrao
Location:Humewood, Port Elizabeth
Awards:
Date of Project:
Design Team:Marc Chong-Seng